Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Μνημόσυνο Ηρώων Γιαλούσας

Τελέστηκε την Κυριακή, 19 Ιουλίου 2015, στον ιερό ναό Αποστόλου Ανδρέα, στο Πλατύ Αγλαντζιάς, το ετήσιο Εθνικό μνημόσυνο των Ηρώων και Ηρωομαρτύρων της Κοινότητας Αιγιαλούσης, το οποίο οργανώθηκε από τον Πρόεδρο και το Κοινοτικό Συμβούλιο της Κοινότητας και τον Σύνδεσμο Γιαλουσιτών.
Του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας, καθώς και του Μνημοσύνου προέστη ο Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος και τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο εκ Αιγιαλούσης ορμώμενος, Πρώτος Λειτουργός Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κ. Μιχαλάκης Λοϊζίδης.

Παράλληλα ο Πρόεδρος της κωμοπόλεως Αιγιαλούσης κ. Παναγιώτης Χατζηπαντελή σε σύντομη ομιλία του, στην διάρκεια του μνημοσύνου, έστειλε το μήνυμα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι «η λύση του κυπριακού θα πρέπει να προνοεί την επιστροφή όλων των Καρπασιτών στις εστίες τους υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση».
Μετά το πέρας του μνημόσυνου ακολούθησε πομπή προς το μνημείο «Ηρώων Γιαλουσιτών», που ανεγέρθηκε προς τιμή των ηρώων πεσόντων και αγνοουμένων της Κωμόπολης, στο παρακείμενο του ναού πάρκο, όπου τελέστηκε τρισάγιο και έγινε κατάθεση στεφάνων.
Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε αιμοδοσία εις μνήμη των ηρώων της Γιαλούσας στην αίθουσα τελετών του Ιερού Ναού Αποστόλου Ανδρέα.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου