Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Μνημόσυνα πεσόντων Παραλιμνιτών τουρκικής εισβολής

Προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Χωρεπισκόπου Αρσινόης κ. Νεκταρίου, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό ναό Αγίου Γεωργίου και τα μνημόσυνα των πεσόντων της Τουρκικής εισβολής του 1974.
Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και έργων Μάριος Δημητριάδης ενώ τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο κ. Αδάμος Σεργίου, βοηθός Διευθυντής του Λυκείου Παραλιμνίου.
Παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Παραλιμνίου κ. Θεόδωρος Πυρίλλης, βουλευτές της Επαρχίας, στρατιωτική ηγεσία και πλήθος κόσμου. 
Στην Θεία Λειτουργία έλαβε μέρος και ο εκ Παραλιμνίου ορμώμενος κληρικός Πρεσβ. Ελευθέριος Κκονές που βρίσκεται στη γενέτειρα του αυτές τις μέρες και ο οποίος υπηρετεί στην Ιερά Μητρόπολη Μεσογαιας και Λαυρεωτικής. Η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Μητροπολιτικού Ναού, προσέφερε στον π. Ελευθέριο ως ευλογία αντίγραφο της εικόνας του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου.
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος τέλεσε Τρισάγιο στο Μνημείο Πεσόντων Παραλιμνιτών, στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.
Ι. Μ. Κωνσταντίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου