Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Εορτασμός της Κοιμήσεως της Αγίας Άννας στο Παραλίμνι

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής της Κοιμήσεως της Αγίας Άννας, στον κατάμεστο και ομώνυμο, ιστορικό και περικαλλή ιερό ναό της Αγίας, που βρίσκεται στο κέντρο του Δήμου Παραλιμνίου.
Πλήθος πιστών κατέκλυσε την μικρή σε διαστάσεις, αλλά επιβλητική και κατανυκτική, αρχαία εκκλησία, η οποία αποτελεί κτίσμα του 13ου αιώνα, καθώς και τον προαύλιο χώρο του ναού, για να τιμήσουν την Αγία Προμήτορα Άννα, να προσευχηθούν στην χάρη της, να την δοξάσουν, να την μεγαλύνουν και να ζητήσουν τις πολλές της πρεσβείες.
Της Πανηγυρικής Εσπερινής Ακολουθίας προέστη ο Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου, Πρωτοπρεσβύτερος Ηρακλείδιος Ξίουρος, πλαισιούμενος από τον συνεφημέριο του Πρωθιερέα Δανιήλ Άνγκελ, τον Πρωθιερέα Αλέξιο Αυσίεβιτς και τον Ιεροδιάκονο Φίλιππο Φιλίππου.
Μετά το πέρας της Εσπερινής Ακολουθίας πραγματοποιήθηκε η περιφορά της Ιεράς Εικόνας γύρω από την πανηγυρίζουσα εκκλησία, συλλιτανευόντων των παρισταμένων πιστών, οι οποίοι πέρασαν ακολούθως, ως είθισται, κάτω από την εικόνα για να λάβουν τη χάρη και την ευλογία της.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκκλησία της Αγίας Άννας λειτουργεί σήμερα ως μικρό χριστιανικό μουσείο, στο οποίο διαφυλάσσονται αρκετά και αξιόλογα δείγματα της ορθόδοξης εκκλησιαστικής και λατρευτικής παράδοσης της περιοχής.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου