Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Εσπερινός εορτής αγίας Μαρίνας στην Επταγώνια

Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό τέλεσε την Πέμπτη, 16 Ιουλίου, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο, Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος, τιμώντας την μνήμη της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Μαρίνας στον φερώνυμο της Αγίας ιερόν Ναό στην κοινότητα Επταγώνια, της επαρχίας Λεμεσού.
Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε της Εσπερινής Ακολουθίας, ύστερα από πρόσκληση του εφημερίου του εορτάζοντος ιερού Ναού, Πρεσβυτέρου π. Νικολάου Νικολάου, συμπαραστατούμενος από τον προσκαλέσαντα εφημέριο του Ναού, τον Πρεσβύτερο π. Νικόλαο Αρέστη και τον Διάκονο π. Χριστοφόρο Χριστοδούλου.
Αμέσως μετά την αρτοκλασία πραγματοποιήθηκε η εν πομπή περιφορά της ιερής Εικόνας της Αγίας Μαρίνας γύρω από την πανηγυρίζουσα εκκλησία και η διέλευση των πιστών κάτω από αυτήν για να λάβουν την χάρη και την ευλογία της.  
Στο κήρυγμά του ο Βόστρων Τιμόθεος αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας, την βαθειά της πίστη στον Χριστό και το μαρτύριο της, ένεκεν του οποίου τιμάται και γεραίρεται δια μέσου των αιώνων.
Ο εφημέριος της κοινότητος π. Νικόλαος Νικολάου ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Σεβασμιώτατο για την συμμετοχή του στην θρησκευτική πανήγυρη της κοινότητας και του πρόσφερε, ως ανάμνηση της παρουσίας του, μια εικόνα και ένα βιβλίο με τον βίο της Αγίας.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου