Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό Τιμίου Προδρόμου Λαπάθους

Τελέστηκε ξανά μετά από 41 χρόνια, Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Τιμίου Προδρόμου της κατεχόμενης κοινότητας Λαπάθους.
Της ευχαριστιακής σύναξης προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος, συνεπικουρούμενος από τον πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνο Κκαρά και τον Ιεροδιάκονο Επιφάνιο Παπαντωνίου.
Παίρνοντας αφορμή από την σημερινή εορτή των Αγίων 630 Πατέρων της Δ’ Οικουμενικής Συνόδου, στο κήρυγμα του ο Κωνσταντίας Βασίλειος έκανε λόγο για την χάρη της Αγιότητας, το χριστιανικό ήθος που φέρει ο κάθε άνθρωπος από την στιγμή της ένταξης του στην Εκκλησία με το μυστήριο του Βαπτίσματος και το οποίο αντικατοπτρίζει την ζωή μας.
Αναφερόμενος και στην πρόσφατη αγιοκατάταξη του Οσίου Παισίου του Αγιορείτου, τόνισε πως η αγιότητα συνεχίζει από την αρχή της ιστορίας του χριστιανισμού και δεν θα σταματήσει ποτέ γιατί κατά το χωρίο του Αποστόλου Παύλου «Όπου επλεόνασεν η αμαρτία, εκεί υπερπερίσσευσεν η χάρις» (Ρωμ. 5, 20).
Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν γύρω στους 300 εκτοπισθέντες κατοίκους της κοινότητας, που έσυραν τα βήματα τους πίσω στην πατρώα γη, για ν ανάψουν ένα κερί και να προσευχηθούν υπέρ αναπαύσεως των προσφιλών τους κεκοιμημένων συγχωριανών τους.
Ι. Μ. Κωνσταντίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου