Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Στην Κύπρο την Παρασκευή ο Πατριάρχης Γεωργίας

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει, από την Παρασκευή 17 μέχρι και την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014, ο Πατριάρχης Γεωργίας, ύστερα από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου.
Ο Αρχιεπίσκοπος Μετσχέτης και Τιφλίδος και Καθολικός Πατριάρχης πάσης Γεωργίας κ. Ηλίας θα συνοδεύεεται από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Ζουκδίδι και Τσαΐσι κ. Γεράσιμο, Αψαλτσίχης και Τάο-Κλαρδζέτης κ. Θεόδωρο, Χόνι και Σαμτρεδίας κ. Σάββα, Μπατούμι και Λαζικής κ. Δημήτριο, Πότι και Χόμπι κ. Γρηγόριο και ομάδα υπηρεσιακών παραγόντων.
Στη διάρκεια της επίσκεψης του στο νησί, ο Πατριάρχης Γεωργίας θα επισκεφθεί το Σάββατο 18 Οκτωβρίου την Ιερά Αρχιεπισκοπή και θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο και μέλη της Ιεράς Συνόδου, ενώ το πρωί της Κυριακής 19 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί Συλλείτουργο στον ιερό ναό Αγίου Λαζάρου στην Λάρνακα.
Την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου, ο Υψηλός Επισκέπτης της Εκκλησίας της Κύπρου, θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Κύκκου, όπου θα γίνει δεκτός από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρο και την Αδελφότητα της Μονής. Ο Πατριάρχης και η Συνοδεία του θα διανυκτερεύσουν στην ιστορική Μονή και το πρωί της επομένης ημέρας θα αναχωρήσουν, μέσω του δάσους της Πάφου, για το Γεωργιανό Μοναστήρι της Παναγίας Χρυσογιαλιωτίσσης, αφού προηγηθεί σύντομος σταθμός στην Ιερά Επισκοπή Αρσινόης.
Το βράδυ της Τρίτης 21 Οκτωβρίου θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Αγίου Νεοφύτου και θα παρακαθίσει σε δείπνο, το οποίο θα παραθέσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χύτρων κ. Λεόντιος.
Το πρωί της Τετάρτης 22 Οκτωβρίου θα επισκεφθεί την Μητρόπολη Πάφου, όπου θα τύχει υποδοχής από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεώργιο και τις Αρχές της πόλεως και στην συνέχεια θα επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο της Αγίας Κυριακής Χρυσοπολιτίσσης. Ο Μακαριώτατος και η Συνοδεία του θα αναχωρήσουν το απόγευμα από τον Αερολιμένα Πάφου.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου