Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Ομιλητής σε μοναστικό Συνέδριο στην Ρωσία ο Μητροπολίτης Λεμεσού

Άρχισαν χθες, Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014 και ολοκληρώθηκαν σήμερα, στην Λαύρα του Αγίου Σεργίου στην Μόσχα, οι εργασίες του Μοναχικού Συνεδρίου για τον Άγιο Σέργιο του Ραντονέζ.
Των εργασιών του Συνεδρίου προηγήθηκε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, επί τη εορτή του Αγίου Σεργίου του Ραντονέζ, στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στην Λαύρα του Αγίου, στην οποία προεξήρχε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριο και δεκάδες Αρχιερείς της Ρωσικής Εκκλησίας. Στην λατρευτική Σύναξη μετείχαν συμπροσευχόμενοι ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος και ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Γέροντας Ελισσαίος.
Μετά την Θεία Λειτουργία άρχισαν, στο Αμφιθέατρο της Θεολογικής Ακαδημίας της Μόσχας, που βρίσκεται εντός της περιφήμου Λαύρας του Αγίου Σεργίου, οι εργασίες του Συνεδρίου, το οποίο διοργανώθηκε από το Συνοδικό Τμήμα Μοναστικής ζωής της Ρωσικής Εκκλησίας και έχει ως στόχο την αναβίωση των Μονών στην σύγχρονη Ρωσία.
Τις εργασίες του Συνεδρίου ευλόγησε ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στον Άγιο Σέργιο και την μοναχική άσκηση και βιωτή στο πέρασμα των αιώνων. Εκ των βασικών εισηγητών, του εν λόγω Συνεδρίου, ήταν ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, καθώς και ο Γέροντας Ελισσαίος, καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου