Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Το Παραλίμνι τίμησε τον Άγιο Δημήτριο

Στην παρουσία πλήθους ευσεβών πιστών και με τη δέουσα σεμνότητα και λαμπρότητα τίμησε, η πόλις του Παραλιμνίου, την ιερά μνήμη του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου.
Επίκεντρο των λαμπρών πανηγυρικών εκδηλώσεων και λατρευτικών συνάξεων ήταν ο φέρων το όνομα του αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Δημητρίου περικαλλής ναός της πόλεως.
Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος με την συμμετοχή πολλών ιερέων και διακόνων. 
Αμέσως μετά την αρτοκλασία ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς εικόνος του τιμωμένου αγίου και θαυματουργού Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου γύρω από τον εορτάζοντα ναό.
Σήμερα το πρωί, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, τελέσθηκαν πανηγυρικά ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος και προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας Βασιλείου, με τον πιστό λαό της περιοχής να κατακλύζει και πάλι κυριολεκτικά τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό λαμπρύνοντας με την παρουσία τους την μεγάλη αυτή εορτή της πόλεως.
Λουκάς Α. Παναγιώτου
Φωτογραφίες: Ι. Μ. Κωνσταντίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου