Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Ο Πατριάρχης Γεωργίας στην ενορία του Αποστόλου Μάρκου

Με τις τιμές που αρμόζουν στον προκαθήμενο ενός Πατριαρχείου, υποδέχτηκε, χθες το πρωί, ο πιστός λαός της ενορίας του Ιερού Ναού του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου στον Αρχάγγελο, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Μετσχέτης και Τιφλίδος και Καθολικό Πατριάρχη πάσης Γεωργίας, Ηλία Β΄ με τη συνοδεία του, ο οποίος πραγματοποιεί, τις μέρες αυτές, επίσκεψη στο νησί μας.

Τον Μακαριώτατο καλωσόρισε θερμότατα, ο προϊστάμενος του ναού π. Παρασκευάς Παπαμιχαήλ, ο οποίος υπογράμμισε την ιδιαίτερα μεγάλη τιμή και ευλογία της επίσκεψής του στην ενορία του Αποστόλου Μάρκου, αναφέρθηκε στις πνευματικές σχέσεις που έχει η ενορία με το Πατριαρχείο Γεωργίας και του προσέφερε ως δώρο μια εικόνα του αποστόλου Μάρκου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον εν λόγω ναό βρίσκεται τεθησαυρισμένη η εικόνα της Παναγίας της Γιαλιώτισσας μέχρι την ολοκλήρωση της ανέγερσης ναού στη Γιαλιά της Πάφου, όπου ευρίσκονται τα θεμέλια αρχαίου Γεωργιανού μοναστηριού.

Ο Πατριάρχης Γεωργίας, στην αντιφώνησή του, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου για την πρόσκληση να βρεθεί για άλλη μια φορά στην Κύπρο, εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στον ιερό ναό του αποστόλου Μάρκου, όπου φυλάσσεται η εικόνας της Παναγίας της Γιαλιώτισσας και στον οποίο αρκετοί Γεωργιανοί που κατοικούν στην Κύπρο καταφεύγουν για να προσευχηθούν και να εκζητήσουν την χάρη της και προσέφερε ως ευλογία μια εικόνα του Αγίου Σπυρίδωνα.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου