Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Σεργίου και Βάκχου στην προσφυγιά

Τους τροπαιούχους οπλίτες, την λαμπρά δυάδα των Μαρτύρων και αθλητών του Κυρίου, τους πανεύφημους αγίους Σέργιο και Βάκχο, τίμησαν, εκ μεταθέσεως της εορτής, σήμερα το πρωί, οι πρόσφυγες κάτοικοι της ομώνυμης κωμοπόλεως Αγίου Σεργίου της επαρχίας Αμμοχώστου.
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, η οποία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στον συνοικισμό Μενεού στη Λάρνακα, προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, με την αθρόα παρουσία πιστών, που έλκουν την καταγωγή τους κυρίως από την εν λόγω κατεχόμενη κοινότητα.
Κατά τη διάρκεια της λατρευτικής συνάξεως οι εκτοπισμένοι ΑηΣερκήτες εόρτασαν, με την δέουσα θρησκευτική ευλάβεια, την μνήμη των αγίων μεγαλομαρτύρων, των πολιούχων και προστατών του χωριού τους, επιβεβαιώνοντας, για ακόμα μια φορά, ότι δεν ξεχνούν και ότι η μνήμη, η πίστη και η ελπίδα στο Θεό για επιστροφή και δικαίωση είναι βαθιά χαραγμένες στις ψυχές και την καρδιά τους.
Παράλληλα ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας ανέπεμψε δέηση για την ανεύρεση των αγνοουμένων και τέλεσε τα μνημόσυνα όσων έπεσαν μαχόμενοι υπέρ πατρίδος κατά την βάρβαρο Τουρκική εισβολή και όλων όσων έφυγαν από την παρούσα ζωή με τον πόνο της επιστροφής. 
Το μεσημέρι, το Προσφυγικό Σωματείο «Άγιος Σέργιος» και το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Σεργίου, διοργάνωσαν συνεστίαση, στο Κέντρο Κοσμύρια στη Ριζοελιά – Αραδίππου. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν πλήθος κατοίκων της Προσφυγικής Κοινότητας, οι οποίοι ζωντάνεψαν μνήμες από το κατεχόμενο χωριό και του έδωσαν την απαραίτητη οντότητα στην προσφυγιά με την ελπίδα ότι δεν θα είναι μακριά η ευλογημένη μέρα της πολυπόθητης λευτεριάς και επιστροφής.
Λουκάς Α. Παναγιώτου
Φωτογραφίες Ι. Μ. Κωνσταντίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου