Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Στο Μπραχάμι ο Λεμεσού Αθανάσιος

Στην Αθήνα βρέθηκε τις μέρες αυτές ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος προσκεκλημένος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, του ομωνύμου Δήμου της Αττικής, για να μετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις τις οποίες διοργανώνει η εν λόγω ενορία με την ευκαιρία της εορτής του Πολιούχου της πόλεως και Προστάτη της ενορίας Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου και φέρουν την επωνυμία «Δημήτρια 2014».

Στα πλαίσια των εορτασμών αυτών, οι οποίοι ξεκίνησαν από την Κυριακή 12 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014, ο Λεμεσού Αθανάσιος χοροστάτησε, το απόγευμα του Σαββάτου 18 Οκτωβρίου στον Αναστάσιμο Εσπερινό και πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: «Αγαπήσεις Κύριον τον Θεό σου εξ΄ όλης της καρδίας σου». Μετά το πέρας της Εσπερινής Ακολουθίας στον ισόγειο χώρο κάτωθεν του Ιερού Ναού ακολουθήσε ενοριακό αρχονταρίκι, στο οποίο ο Πανιερώτατος συζήτησε με το ακροατήριο για θέματα ορθοδόξου πνευματικότητος.

Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου, ο Μητροπολίτης Λεμεσού χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία, κήρυξε τον θείο λόγο και μετά το τέλος της λατρευτικής συνάξεως, στο πρωινό ενοριακό αρχονταρίκι, που ακολούθησε, απάντησε σε διάφορα ερωτήματα και θέματα τα οποία απασχολούν τους πιστούς.

Το απόγευμα της ιδίας μέρας, πραγματοποιήθηκε πανηγυρική υποδοχή, στο χώρο έμπροσθεν του Ηρώου του Δήμου Αγίου Δημητρίου, πιστού αντιγράφου της Ιεράς Εικόνας «Παναγία Παραμυθία» από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους, την οποία συνόδευε ο Καθηγούμενος της  Μονής Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Γέροντας Εφραίμ και πατέρες της Μονής.

Την εικόνα υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και εκπρόσωπο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, Πανοσιολιογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Συμεών Βολιώτη, το Ιερατείο, τη Δημοτική Αρχή, Διευθυντές Σχολείων, Παραδοσιακούς – Πολιτιστικούς Συλλόγους των Αρκάδων των Ηπειρωτών και των Κρητών και φορείς του Δήμου, καθώς και πλήθος πιστών, οι οποίοι κατέκλυσαν το δρόμο και τον Ιερό Ναό.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας προς τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου με την συνοδεία Στρατιωτικού Αγήματος και Φιλαρμονικής και η τοποθέτησή της σε ειδικό χώρο εντός του Ιερού Ναού, για τον ασπασμό της από τους πιστούς.

Πριν την έναρξη της Ακολουθίας του Πανηγυρικού Εσπερινού απενεμήθη στον μεγάλο ευεργέτη της εκκλησίας, κ. Ίgor Charniayski, ο μυρίπνοος Σταυρός  του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, η Ιερά Εικόνα του και η τιμητική πλακέτα «ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2014», ως ανώτατη τιμητική διάκριση του Ιερού Ναού.
Ακολούθησε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου Λεμεσού Αθανασίου, ο οποίος, στη συνέχεια, μίλησε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, με θέμα: «Η Παναγία, η παραμυθία των πιστών».
Μαΐστωρ – Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου