Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Η επέτειος του ΟΧΙ στο Παραλίμνι

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα τιμήθηκε η σημερινή εορτή της 28ης Οκτωβρίου, ημέρα ορόσημο για το Έθνος μας και μία από τις ενδοξότερες και σημαντικότερες σελίδες της παγκοσμίου ιστορίας.
Το πρωί τελέσθηκε η επίσημος Δοξολογία για τον εορτασμό του Ιστορικού Έπους του 1940, στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου, προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου.
Κατά τον επίσημο εορτασμό παρέστησαν μεταξύ των άλλων, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου, ο οποίος εκπροσώπησε την Κυβέρνηση, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου κ. Θεόδωρος Πιρίλλης και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, βουλευτές της επαρχίας Αμμοχώστου, εκπρόσωποι των κομμάτων, κατεχομένων Δήμων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Στρατού, αντιπροσωπίες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Παραλιμνίου κρατώντας τις Γαλανόλευκες Σημαίες ανά χείρας, πολιτιστικοί σύλλογοι με τα διακριτικά τους λάβαρα, καθώς και πλήθος ευσεβών Χριστιανών, που προσήλθαν για να τιμήσουν τους ένδοξους ήρωες του έπους του 40.
Τον πανηγυρικό της ημέρας, εκφώνησε ο κ. Γεώργιος Γιωργής, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου και πρώην Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα.
Μετά το πέρας της Επισήμου Δοξολογίας, τελέσθηκε στο μνημείο των πεσόντων Ηρώων της πόλεως, επιμνημόσυνος δέησης, υπέρ αναπαύσεως «των ηρωϊκώς αγωνισαμένων και ενδόξως πεσόντων», στα βουνά της Πίνδου και της Βορείου Ηπείρου κατά το έπος του 40 και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων.
Ακολούθησε, τέλος, η καθιερωμένη παρέλαση στην Λεωφόρο 1ης Απριλίου με αντιπροσωπείες τμημάτων από τα Σχολεία, τους Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους της πόλεως.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου