Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

«Πιστεύουμε σε μια λύση που να ενώνει πραγματικά τη νήσο μας»

Μαζική ειρηνική εκδήλωση με αίτημα το άνοιγμα του οδοφράγματος των Κοκκίνων και την αποκατάσταση της συγκοινωνίας από Πάφο προς Τηλλυρία - Μόρφου - Λευκωσία και από Τηλλυρία προς Πάφο πραγματοποίησαν το Σάββατο, 8 Αυγούστου 2015, οι κάτοικοι του διαμερίσματος Πόλεως Χρυσοχούς και Τηλλυρίας σε συνεργασία με τους Τουρκοκύπριους της περιοχής Λιμνίτη.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε εξ αφορμής της διέλευσης από την περιοχή των λεωφορείων που μετέφεραν 2000 περίπου Τουρκοκυπρίους για να παραστούν στις εκδηλώσεις για τις μάχες της Τηλλυρίας, που γίνονται κάθε χρόνο στα Κόκκινα.
Το παρών του στην εκδήλωση έδωσε και ο Μητροπολίτης Κύκκου Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος, ο οποίος στηρίζει τις προσπάθειες αυτές και κατέφθασε στο οδόφραγμα από νωρίς το πρωί.
«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας για να διαδηλώσουμε ειρηνικά και αδερφικά, θα έλεγα, το πάγιο αίτημα μας για το άνοιγμα του οδοφράγματος των Κοκκίνων και έτσι της αποκαταστάσεως της ελεύθερης συγκοινωνίας από Πάφο προς Λευκωσία», τόνισε.
Παράλληλα, ο Μητροπολίτης Κύκκου, σημείωσε ότι «μαζί με το αίτημά μας για το άνοιγμα των Κοκκίνων θέλουμε να εκδηλώσουμε και τα ειρηνικά, φιλικά και αδελφικά μας αισθήματα προς τους συμπατριώτες μας Τουρκοκυπρίους και, κυρίως, την πίστη και την αποφασιστικότητά μας για
μια έντιμη, δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση στο χρονίζον κυπριακό πρόβλημα».
«Αν θέλουμε πραγματικά να δημιουργηθούν ομαλές συνθήκες προς διεξαγωγή του διαλόγου, που γίνεται σήμερα μεταξύ των δύο ηγετών, τότε οφείλουν να ανοιχθεί, τόσο το οδόφραγμα των Κοκκίνων, αλλά και άλλα οδοφράγματα για να εμπεδωθεί το αίσθημα εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων», επεσήμανε ο Πανιερώτατος και ευχήθηκε «όπως εισακουστεί το αίτημα αυτό και ανοίξουν τα Κόκκινα».
Απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφων για το κυπριακό τόνισε: «Θέλω να πιστεύω πως η λύση που θα μας προτείνουν θα είναι μια δίκαιη λύση, συμβιβαστική, βιώσιμη και λειτουργική. Αν είναι έτσι θα τη στηρίξουμε», πρόσθεσε.
«Θα τη στηρίξουμε», συμπλήρωσε, «γιατί πιστεύουμε σε μια λύση στο δικό μας πρόβλημα που να ενώνει πραγματικά τη νήσο μας σε ένα ελεύθερο ανεξάρτητο και δημοκρατικό Κράτος, μέσα στο οποίο θα ζουν ελεύθεροι και αδερφωμένα Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Μαρωνίτες, Αρμένιοι και Λατίνοι».
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου