Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Πανηγυρικός Εσπερινός Μεταμορφώσεως στην Ανθούπολη

Με την δέουσα ευλάβεια και εκκλησιαστική τάξη εκατοντάδες πιστοί, προσήλθαν και φέτος, στον εορτάζοντα ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο συνοικισμό Ανθουπόλεως, για να παρακολουθήσουν τον Πανηγυρικό Εσπερινό και να συνεορτάσουν την μεγάλη αυτή Δεσποτική εορτή.
Της Εσπερινής Ακολουθίας χοροστάτησε ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος, πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο του ναού Πρωτοπρεσβύτερο π. Μιχαήλ Ευθυμίου και ιερείς της Μητροπολιτικής περιφέρειας Ταμασού.
Στο κήρυγμα του, ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στην «ξεχωριστή και φωτοφόρο αυτή γιορτή», όπως είπε, «η οποία εγγίζει τα έσχατα των καρδιών των πιστών, διότι μέσω αυτής της μεγάλης εορτής μπορούμε να αισθανθούμε τι δόξα και τι μεγαλείο επιφυλάσσει ο Κύριος σε όλους όσους από εμάς απαρεγκλίτως, πιστώς και αδιαλείπτως ακολουθούμε τις δικές Του εντολές».
«Η Μεταμόρφωση του Κυρίου για μας τους Ορθοδόξους σημαίνει κάτι βαθύτερο. Σημαίνει ότι εάν ευρισκόμαστε μέσα στην Εκκλησία, εάν συμπλέουμε με αυτό το σκάφος, σε οποιοσδήποτε κυκλώνες και σε οποιεσδήποτε τρικυμίες, πράγματι θα σωθούμε. Σημαίνει ότι η εικόνα, που έχει αμαυρωθεί στον εαυτό μας με το προπατορικό αμάρτημα, μπορεί να αποκατασταθεί εις το αρχαίον κάλλος και εις την ωραιότητά της», τόνισε.
Ο Βόστρων Τιμόθεος σημείωσε, τέλος, ότι με αφορμή την μεγάλη αυτή Δεσποτική εορτή «καλούμαστε να μεταμορφωθούμε και εμείς πνευματικά. Να ανεβούμε σε κάποιο όρος, σε κάποιο Θαβώρ, όχι κατ’ ανάγκη στο Θαβώρ, στην Παλαιστίνη, στους Αγίους Τόπους, αλλά η καρδιά του καθενός μας, εξαγνισμένη, απαλλαγμένη από πάθη, δοσμένη ολοκληρωτικά στο Χριστό μπορεί να είναι το δικό μας Θαβώριο Όρος, στο οποίο μεταμορφωμένοι να δεχθούμε μέρος της δόξης του Θεού. Το εύχομαι αυτό ολοψύχως εις όλους σας», κατέληξε.
Μετά το τέλος του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη περιφορά της Εικόνος της Μεταμορφώσεως, πέριξ του πανηγυρίζοντος ιερού ναού, την οποία συνόδευσε το πολυπληθέστατο εκκλησίασμα, ανάμεσα στους οποίους ήσαν ο Βουλευτής Κυρηνείας κ. Σοφοκλής Φυττής και ο Δήμαρχος Λακατάμιας κ. Λουκάς Ιατρού.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου