Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

«Ο κόσμος έχει ανάγκη να μεταμορφωθεί»

«Η σημερινή εορτή της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, αποτελεί μια γλυκειά πρόγευση της δόξας και της μεγαλειότητάς Του», τόνισε στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας.
Ο Πανιερώτατος, ο οποίος λειτούργησε σήμερα στον πανηγυρίζοντα και κατάμεστο από πιστούς ιερό ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον συνοικισμό Ανθουπόλεως, στην Λευκωσία, σημείωσε ακόμη ότι «το φως και η λάμψη της Μεταμορφώσεως είναι προάγγελος του φωτός της αιωνιότητας».
«Είναι το γεγονός πως εμείς αξιωνόμαστε να γίνουμε μέτοχοι της δικής Του λαμπρότητας. Μα πρωτίστως, εφ’ όσον ζούμε σ’ αυτόν τον κόσμο, αποτελεί μια ουσιαστική και βασική επίκληση και προσευχή προς τον Χριστό, να λάμψει με το δικό Του φως τις υπάρξεις μας. Γι’ αυτό, μαζί με τον ιερό υμνωδό θα ψάλλουμε σήμερα, μεταξύ των άλλων, ζητώντας «να λάμψει και σε μας τους αμαρτωλούς το φως Του το αιώνιο», για να μας φωτίσει το δρόμο προς τη Βασιλεία Του», πρόσθεσε.
Ο Ταμασού Ησαΐας επεσήμανε, κατακλείοντας τον λόγο του, ότι «ο κόσμος έχει ανάγκη να μεταμορφωθεί» και διερωτήθηκε: «ποιός μπορεί να του χαρίσει γαλήνη, ειρήνη, χαρά, φως, φωτισμό που τόσο το έχει ανάγκη;»
«Ποιος άλλος από το Θαβώρ και από Εκείνον που «εν δόξη μετεμορφώθη ενώπιον των αγίων Αυτού μαθητών και αποστόλων». Αυτόν που μεταμορφώνει κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο που πιστεύει σ’ Αυτόν. Αυτόν εις τον οποίον ανήκει τιμή, δόξα και προσκύνησις», υπογράμμισε.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου