Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Μνημόσυνο θυμάτων αεροπορικής τραγωδίας στο Παραλίμνι

Μοιάζει σαν χθες, αλλά πέρασαν δέκα ολόκληρα χρόνια από την θλιβερή εκείνη ημέρα της μοιραίας πτώσης του αεροσκάφους της Ήλιος στο Γραμματικό Αττικής. Ήταν 14 Αυγούστου του 2005, μια ημέρα εφιαλτική. Η πτώση της «Ήλιος» έκοψε τόσο άδικα το νήμα της ζωής 121 ανθρώπων και πάγωσε ολόκληρη την Κύπρο και ιδιαίτερα το Παραλίμνι, το οποίο πλήρωσε ιδιαίτερα βαρύ τίμημα.

Το πρωί τελέστηκε, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, το ετήσιο μνημόσυνο των τραγικών θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου, πλαισιούμενου από τον Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως Κωνσταντίας Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνο, τον Προϊστάμενο του Ναού Πρωτοπρεσβύτερο Ηρακλείδιο Ξιούρο, τον Πρωθιερέα Δανιήλ Άνγκελ και τους διακόνους Μελέτιο και Φίλιππο.

Ο Ναός κατεκλύσθη από το πλήθος του κόσμου, συγγενείς, φίλους, συμπολίτες, βουλευτές, δημοτικές, πολιτικές, στρατιωτικές και αστυνομικές της περιοχής, οι οποίοι, με έκδηλη την συγκίνηση, συμπροσευχήθηκαν για την ανάπαυση των ψυχών των αθώων αυτών θυμάτων της μοιραίας πτήσης.

Τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «μνημονεύσαμε σήμερα τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας του Γραμματικού, στην οποία το Παραλίμνι θρηνεί 12 τέκνα του. Η τραγωδία, η οποία μας ταρακουνά συθέμελα ελπίζω να μας γίνει μάθημα για το πώς απέτυχε ένα ολόκληρο σύστημα και πώς οι αμέλειες αυτές οδήγησαν σ’ αυτή την ανείπωτη τραγωδία».

Στην συνέχεια ακολούθησε τρισάγιο στο Κοιμητήριο Παραλιμνίου, στους τάφους των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας, το οποίο τέλεσε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας - Αμμοχώστου κ. Βασίλειος στην παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου, των Υπουργών Ενέργειας κ. Λακκοτρύπη και Γεωργίας κ. Κουγιάλη, του Δημάρχου Παραλιμνίου κ. Πιρίλλη, βουλευτών, εκπροσώπων κομμάτων και οργανώσεων, των συγγενών των θυμάτων και πλήθος κόσμου.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου