Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Λαμπροί εορτασμοί Αγίας Ζώνης στην Λεμεσό

Την κατάθεση της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας ημών Θεοτόκου εόρτασε πανηγυρικά η Μητρόπολη Λεμεσού με κέντρο των εκδηλώσεων τους ιερούς ναούς, οι οποίοι πανηγυρίζουν την ημέρα αυτή.

Την παραμονή της εορτής ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του εσπερινού στον μεγαλοπρεπή ιερό ναό της Αγίας Ζωνής στην κοινότητα Απαισιάς. Μετά το πέρας του εσπερινού έγινε περιφορά της εικόνας της Αγίας Ζώνης στους δρόμους της κοινότητας. 

Στη συνέχεια ακολούθησε το ετήσιο δείπνο της κοινότητας στον περίβολο του ναού με καλλιτεχνικό πρόγραμμα που κατά την διάρκεια τιμήθηκαν οι ευεργέτες της κοινότητας. Το δείπνο τελούσε υπό την αιγίδα του ζεύγους Γεωργίου και Γιώτας Χριστοφίδου μεγάλων ευεργετών του χωριού.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος προεξήρχε κατά την ακολουθία του εσπερινού στον ιερό ναό Τιμίας Ζωνής στη Μονή.

Κατά την ημέρα της εορτής της καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Κυρίας Θεοτόκου, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Αγίας Ζώνης Λεμεσού. Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν αρκετοί κληρικοί της Μητροπόλεως, καθώς και πλήθος κόσμου.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον ιερό ναό της Τιμίας Ζώνης στην Απαισιά.
Πηγή: Ι. Μ. Λεμεσού – Χ. Χρυσάνθου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου