Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Η εορτή της Κοιμήσεως στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου

Σε μια εξόχως συγκινητική ατμόσφαιρα, με την δέουσα λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη τιμήθηκε η εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στην Λευκωσία.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βόστρων κ. Τιμοθέου, ο οποίος προεξήρχε στην συνέχεια της Ακολουθίας των Εγκωμίων της Παναγίας, σύμφωνα με το τυπικό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, έτσι όπως ψάλλονται στην Αγία Γεθσημανή, στον Ιερότατο Τάφο της Παναγίας.

Την κυριώνυμο της Θεομητορικής εορτής ημέρα ο Σεβασμιώτατος Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από τον πρεσβύτερο π. Νικόλαο Αρέστη και τον διάκονο π. Χριστοφόρο Χριστοδούλου.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Βόστρων Τιμόθεος αναφέρθηκε με λόγους θερμούς στο πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου, η οποία κατέχει κεντρικότατη θέση στις καρδιές των Ελλήνων, αλλά και των όπου γης Ορθοδόξων Χριστιανών.

Μετά το πέρας της Ευχαριστιακής Συνάξεως ο Σεβασμιώτατος μοίρασε το αντίδωρο στο πολυπληθές εκκλησίασμα και αντάλλαξε μαζί τους εόρτιες ευχές.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου