Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Η εορτή της Μεταμορφώσεως στη Σωτήρα

Τον πανηγυρίζοντα Δήμο Σωτήρας, επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, με την ευκαιρία της Δεσποτικής εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.
Ο Πανιερώτατος χοροστάτησε, την παραμονή της εορτής, στον πανηγυρικό Εσπερινό, συμπαραστατούμενος από τους εφημερίους της κοινότητας και ικανό αριθμό κληρικών της Μητροπόλεως Κωνσταντίας, στη παρουσία του Δημάρχου της πόλεως και εκατοντάδων πιστών, οι οποίοι κατέκλεισαν τόσο τον εσωτερικό, όσο και τον προαύλιο χώρο του βυζαντινού ναού. 
Στο τέλος του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της εικόνας της Μεταμορφώσεως, γύρω από τον εορτάζοντα ναό και οι πιστοί πέρασαν, κατά το ειωθός, κάτω από την εικόνα για να τύχουν της ευλογίας του Κυρίου.
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής της Μεταμορφώσεως, τελέστηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κωνσταντίας κ. Βασιλείου, ο οποίος, μέσα από το κήρυγμά του, μετέφερε στο πολυπληθές εκκλησίασμα το νόημα και τα μηνύματα της εορτής.
Προ της απολύσεως, ο Πανιερώτατος προέβη στην ευλογία των καρπών της αμπέλου, όπως ορίζει η εκκλησιαστική τάξη της ημέρας.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου