Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Λαμπρός εορτασμός Αγίας Φωτούς στην Καρπασία

Έμπλεοι συγκίνησης και γεμάτοι νοσταλγικές αναμνήσεις επέστρεψαν και πάλι στην αγαπημένη κοινότητά τους, οι πρόσφυγες του Αγίου Ανδρονίκου Καρπασίας, για να τιμήσουν την προστάτιδα Αγία τους, την Οσία Φωτεινή την Καρπασίτιδα, την Αγία Φωτού, όπως την αποκαλούν.
Για πρώτη φορά από το 1977, που οι εγκλωβισμένοι κάτοικοι της κοινότητας αναγκάστηκαν από τις δυνάμεις κατοχής να εγκαταλείψουν το χωριό τους, ξαναζωντάνεψε ο ερειπωμένος και σκληρά κτυπημένος από την φθορά του χρόνου ναός και το προσκύνημα της Αγίας Φωτεινής, μύρισε ξανά λιβάνι και γέμισε με ύμνους και ωδές πνευματικές.
Της λαμπρής λατρευτικής αυτής Συνάξεως προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος, πλαισιούμενος από ιερείς της κοινότητας και πλήθος πιστών, πρόσφυγες του Αγίου Ανδρονίκου, αλλά και προσκυνητές από τις γύρω κοινότητες της περιοχής.
«Αποτελεί ιδιαίτερη ευλογία η τέλεση της σημερινής Θείας  Λειτουργίας», τόνισε ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος για να συμπληρώσει λέγοντας ότι «η πραγματοποίησή της ανανεώνει τις ελπίδες για καλύτερες μέρες».
Αμέσως μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η περιφορά της εικόνας της Αγίας Φωτεινής γύρω από τον σκλαβωμένο, αλλά εορτάζοντα ναό της, με τους εκτοπισμένους κατοίκους της κοινότητος να συνοδεύουν την πομπή και να δέονται εγκάρδια για την σύντομη επιστροφή στους τόπους που γεννήθηκαν.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου