Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Λεμεσό

Την ύψωση του Τιμίου Σταυρού εορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία μας και η εορτή τιμήθηκε πανηγυρικώς στη Μητρόπολη Λεμεσού.
Την παραμονή της εορτής ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του εσπερινού στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Τιμίου Σταυρού στο Ακρωτήρι.
Την ημέρα της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος λειτούργησε στον εορτάζοντα ιερό ναό Τιμίου Σταυρού στα Π. Πολεμίδια.
Στο ασματικό Άγιος ο Θεός της Δοξολογίας πραγματοποιήθηκε η τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στο τέλος της οποίας οι πιστοί προσκύνησαν τον Τίμιο Σταυρό και έλαβαν  ως ευλογία κλάδους βασιλικού. 
Στο τέλος της ακολουθίας, εκ μέρους της Εκκλησίας, ο εφημέριος του ναού, Πρωτοπρ. π. Τρύφων, δώρισε στον Πανιερώτατο ένα αρχιερατικό μπαστούνι ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για το ενδιαφέρον του προς την ενορία. 
Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος λειτούργησε στον ιερό ναό Τιμίου Σταυρού στο Ακρωτήρι. Στο ασματικό Άγιος ο Θεός της Δοξολογίας πραγματοποιήθηκε η τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στο τέλος της οποίας οι πιστοί προσκύνησαν τον Τίμιο Σταυρό και έλαβαν  ως ευλογία κλάδους βασιλικού.
Ι. Μ. Λεμεσού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου