Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Στις Αχαρνές η τιμία Κάρα του Αγίου Επιφανίου

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και ευλάβεια, ο πιστός λαός της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, υπεδέχθη την Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015, την τιμία Κάρα του Αγίου Επιφανίου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίας της Κύπρου.

Το ιερό αυτό θησαύρισμα της πίστεως μας, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή Κύκκου, μεταφέρθηκε, κατόπιν ευλογίας του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου, στον Ιερό Ναό Παναγίας Σουμελά Αχαρνών και εντάσσεται στα πλαίσια των λατρευτικών και εορταστικών εκδηλώσεων της εν λόγω ενορίας.

Την τιμία Κάρα μετέφερε από την Κύπρο ο Πρωτοπρεσβύτερος Παρασκευάς Παπαμιχαήλ και την υπεδέχθηκε, μπροστά από τον εντυπωσιακό και περικαλλή ιερό ναό της Παναγίας Σουμελά, ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του ναού π. Γρηγόριο Πιγκάλωφ, πλειάδα κληρικών της Μητροπόλεως και πλήθος ευλαβών προσκυνητών.

Η Κάρα του Αγίου Επιφανίου θα παραμείνει, προς ευλογία και αγιασμό του πιστού λαού της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, μέχρι την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου και κατόπιν θα επιστρέψει στην Κύπρο.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου