Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Συνάντηση πολιτικών και θρησκευτικών ηγετών

Ιστορική χαρακτηρίζεται η σημερινή συνάντηση των πολιτικών ηγετών της Κύπρου με τους θρησκευτικούς ηγέτες του νησιού, αφού είναι η πρώτη φορά που συναντώνται οι πολιτικοί και οι θρησκευτικοί ηγέτες.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο γεύματος στο Λήδρα Πάλας, υπό την αιγίδα της σουηδικής πρεσβείας. Σε αυτήν συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο Μουφτής Talip Atalay, o Αρχιεπίσκοπος της Μαρωνίτικης Εκκλησίας της Κύπρου Soueif, o Αρχιεπίσκοπος της Αρμένικης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κύπρου Nareg, o Επίσκοπος της Καθολικής Εκκλησίας των Λατίνων στην Κύπρο Jerzy Kraj καθώς και ο Πρέσβης της Σουηδίας στην Κύπρο Klas Gierow.
Προηγήθηκε μονόωρη συνάντηση των θρησκευτικών ηγετών, ενώ ο πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κ. Ακιντζί προσήλθαν στο Λήδρα Πάλας λίγο πριν την έναρξη του γεύματος.
Οι θρησκευτικοί ηγέτες της Κύπρου επανέλαβαν την υποστήριξή τους στη διαπραγματευτική διαδικασία για επίλυση του Κυπριακού, δήλωσε μετά το σημερινό γεύμα των θρησκευτικών ηγετών με τους δύο ηγέτες, ο Peter Weiderud, συντονιστής  του γραφείου για το θρησκευτικό διάλογο στο πλαίσιο της ειρηνευτικής διαδικασίας για το Κυπριακό, που διεξάγεται υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Σουηδίας στην Κύπρο.
O κ. Weiderud, o οποίος είναι διευθυντής του σουηδικού ινστιτούτου στην Αλεξάνδρεια, είπε ακόμη πως οι θρησκευτικοί ηγέτες επανέλαβαν την επιθυμία τους για ελεύθερη πρόσβαση στους θρησκευτικούς χώρους του νησιού, σημειώνοντας πως παρά τα πρακτικά προβλήματα που πρέπει να λυθούν, θα εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση.
Πηγή: ΚΥΠΕ
Φωτογραφίες: Σταύρος Ιωαννίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου