Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

«Ευαγγελική πορεία Αγίου Ηρακλειδίου»

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η «Ευαγγελική πορεία του Αγίου Ηρακλειδίου», που διοργανώθηκε από τον Ποδηλατικό Όμιλο της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού «Άγιος Μνάσων» στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα Α΄ Ηρακλείδια.
Η ποδηλατική πορεία περιελάμβανε μεταφορά του Ιερού Ευαγγελίου και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ηρακλειδίου από την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη του Λαμπαδιστή στον Καλοπαναγιώτη μέχρι την Μητρόπολη Ταμασού στο Επισκοπειό.
Η πορεία αυτή αποτέλεσε συμβολικό και ιστορικό γεγονός καθότι τα παιδιά του Ποδηλατικού Ομίλου «Άγιος Μνάσων», πορεύθηκαν στα βήματα του Αγίου Ηρακλειδίου και ακολούθησαν την πορεία την οποία ο Άγιος διέσχισε διαδίδοντας τον Χριστιανισμό στην Κύπρο, κατά τον πρώτο αιώνα μ.Χ.

Οι μικροί ποδηλάτες του Ομίλου ενσωματώθηκαν, λίγο προ του τερματισμού, με την ομάδα της «Ευαγγελικής πορείας» και όλοι μαζί τερμάτισαν στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου της Μητροπόλεως Ταμασού στο Επισκοπειό, όπου τους επιφυλάχθηκε πανηγυρική υποδοχή από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο, αλλά και από δεκάδες κληρικούς και πιστούς.
Ο Πανιερώτατος αφού ευχαρίστησε τα παιδιά, εξήρε την προσπάθεια τους και επεσήμανε την σημασία και τον συμβολισμό που εμπεριέχει αυτή η πορεία, που έγινε στα βήματα του Αγίου Ηρακλειδίου.
Ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης κ. Ιουστίνος εξέφρασε τον θαυμασμό του για την πρωτοποριακή αυτή πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Ταμασού και προσκάλεσε τα παιδιά του Ομίλου για να μεταβούν και στην δική του Μητροπολιτική περιφέρεια για τη διενέργεια παρόμοιων ποδηλατικών εκδηλώσεων.
Τέλος οι δύο Αρχιερείς τίμησαν όλα τα παιδιά και τους προπονητές του Ποδηλατικού Ομίλου «Άγιος Μνάσων», που έλαβαν μέρος στην «Ευαγγελική πορεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου