Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Θεία Λειτουργία στη κατεχόμενη Αχερίτου

Άλλη μια σιωπηλή, «δίχα ψάλτη μηδέ παπά», εκκλησιά της κατεχόμενης βόρειας αίσθησης της καρδιάς μας, ξαναζωντάνεψε σήμερα το πρωί  και απέκτησε και πάλι ζωή.

Μια ζωή που επίκεντρο της είχε την «όντως Ζωή», το Κοινό Ποτήριο, το κάλεσμα για την Ευχαριστιακή Σύναξη ενός ολόκληρου χωριού που επιστρέφει στην κατεχόμενη του γη, για να λειτουργήσει με τον ιερέα την συλημένη εκκλησιά του, έστω κι αν αυτή δεν διαθέτει πια τίποτε από όσα την προσδιορίζουν ως λατρευτικό χώρο.

Πλήθος εκτοπισμένων κατοίκων της Αχερίτου, με βαθιά συγκίνηση και με τον προσήκοντα σεβασμό, μετέβησαν στο κατεχόμενο χωριό τους και τον ναό της Αναλήψεως του Σωτήρος, με θυμιάματα, άρτους και λαμπάδες για να προσευχηθούν ευλαβικά προς τον Κύριο του Ελέους, να συντμήσει τον χρόνο της δοκιμασίας και δώσει σύντομα να επιστρέψουν στις πατρογονικές τους εστίες.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Προϊστάμενος του ιερού ναού αγίου Δημητρίου, του Συνοικισμού αγίου Γεωργίου Αχερίτου στις Βρυσούλες, Πρωτοπρεσβύτερος Χριστόδουλος Χριστοδούλου, στην παρουσία του βουλευτή Αμμοχώστου κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη, αλλά και του πλήθους των πιστών με επικεφαλής τον κοινοτάρχη της Αχερίτου κ. Μιχάλη Καούνα.

Αμέσως μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε λιτάνευση στον περίβολο του ναού και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε δέηση στον παρακείμενο ιερό ναό της αγίας Μαρίνης.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου