Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Εγκαίνια Παρεκκλησίου Αγίου Ευσταθίου, προστάτη των Κυνηγών

Ψάλλοντας το απολυτίκιο των εγκαινίων «Ως του άνω στερεώματος την ευπρέπειαν, και την κάτω συναπέδειξας ωραιότητα, του αγίου σκηνώματος της δόξης σου Κύριε. Κραταίωσον αυτό εις αιώνα αιώνος..» και με ευλάβεια τελέστηκαν τα εγκαίνια του ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Ευσταθίου, προστάτη των κυνηγών, στο χωριό Πραστειό Κελλακίου.

Στις 7:30 το βράδυ προσήλθε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος κομίζοντας τα Μαρτυρικά Άγια Λείψανα, τα οποία αφού ευπρέπισε, τα τοποθέτησε στην Αγία Πρόθεση και ευθύς άρχισε ο εσπερινός και ο Όρθρος των εγκαινίων.

Με το πέρας του Όρθρου ξεκίνησε η ακολουθία των εγκαινίων κατά την οποία ο Αρχιερέας λιτάνευσε τρεις φορές τα Άγια Λείψανα γύρω από το παρεκκλήσι, μετά των ιερέων και του κόσμου.

Ακολούθως εισήλθε στο ιερό και τοποθέτησε τα Μαρτυρικά Λείψανα μέσα στην Αγία Τράπεζα, την οποία στη συνέχεια έπλυνε και έντυσε. Μετά από τον ευπρεπισμό της Αγίας Τράπεζας μύρωσε τον Ναό, άναψε τα καντήλια και ακολούθησε η πρώτη Θεία Λειτουργία στον εγκαινιασμένο ναό.

Αρκετοί ιερείς και πολύς κόσμος προσήλθε στην ακολουθία των εγκαινίων.
Ι. Μ. Λεμεσού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου