Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίας Θέκλας στην Σωτήρα

Την του αποστόλου Παύλου "συνέκδημο" και ένδοξο Πρωτομάρτυρα και Ισαπόστολο αγία Θέκλα τίμησαν, με ιδιαίτερη κατάνυξη και θρησκευτική ευλάβεια, οι κάτοικοι της Σωτήρας και οι προσκυνητές από τις γύρω κοινότητες της ελεύθερης Αμμοχώστου.

Εκατοντάδες πιστοί κατέκλυσαν κυριολεκτικά, το απόγευμα της Τετάρτης, 23 Σεπτεμβρίου, το παρά τον αιγιαλό, γραφικό και στολισμένο με τα Αιγαιοπελαγίτικα χρώματα, εξωκλήσι της Αγίας Θέκλης, που βρίσκεται ανάμεσα στους Δήμους Αγίας Νάπας και Σωτήρας.

Της Πανηγυρικής Εσπερινής Ακολουθίας προέστη ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Κκαράς, πλαισιούμενος από τους εφημερίους της κοινότητος Σωτήρας και πλειάδα κληρικών της Μητροπόλεως.

Μετά το τέλος του Εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας και του αποτμήματος εκ του ιερού λειψάνου της Αγίας Θέκλης, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Κύκκου και φιλοξενείται τις ημέρες αυτές στην κοινότητα με την ευκαιρία των εορτασμών για τα 60χρονα των Εγκαινίων του ναού της Μεταμορφώσεως.
Λουκάς Α. Παναγιώτου
Φωτογραφίες: Χάρης Χ"Ιορδάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου