Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στις Αχαρνές

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και ευλάβεια τελέσθηκε την Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2015, η Θεία Λειτουργία στον φιλοξενούντα, τις μέρες αυτές, την Τιμία Κάρα του Αγίου Επιφανίου, ιερό ναό Παναγιας Σουμελα του Δήμου Αχαρνών Αττικής.
Της ευχαριστιακής συνάξεως προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Μητροπόλεως Ιλίου και τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Παρασκευά Παπαμιχαήλ, ο οποίος μετέφερε την Τιμία Κάρα, από την Ιερά Μονή Κύκκου.
Λίγο προ του τέλους της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρο που αποδέχθηκε την πρότασή του για την μεταφορά της χαριτόβρυτου Τιμίας Κάρας του αγίου Επιφανίου στις Αχαρνές και τόνισε την σημασία που έχει η παρουσία του μεγάλου αυτού Πατρός και Διδασκάλου της Ορθοδόξου Εκκλησίας σε μια τόσο πολύ δύσκολη περίοδο για τον λαό. Ευχήθηκε δε σε όλους να έχουν πλούσια τη χάρη και τον φωτισμό από τον Άγιο και η παρουσία του να αποβεί ευλογία και αγιασμός και να δίδει σε όλους δύναμη και ενίσχυση στις δύσκολες αυτές ώρες.
Στην συνέχεια, ο π. Παρασκευάς, μετέφερε τον χαιρετισμό του Μητροπολίτου Κύκκου κ. Νικηφόρου και προσέφερε στον Σεβασμιώτατο, εκ μέρους του Πανιερωτάτου, αντίγραφο της εικόνας της Ελεούσας του Κυκκου.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου