Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Πανηγυρικός Εσπερινός στη Χρυσελεούσα Στροβόλου

Με κάθε λαμπρότητα τελέσθηκε, το απόγευμα της Δευτέρας, 7 Σεπτεμβρίου 2015, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή της Γεννήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στον ιστορικό ιερό ναό της Παναγίας Χρυσελεούσης Στροβόλου, το εικονοστάσιο της οποίας αποτελεί δωρεά των Εθνομαρτύρων του 1821 Αρχιεπισκόπου Κύπρου Κυπριανού και του συγγενούς του Χατζησάββα.
Της Εσπερινής Ακολουθίας χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, στην παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου και με την συμμετοχή των εφημερίων του ναού και ιερέων από άλλες πλησιόχωρες ενορίες.
Στο κήρυγμά του ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο και την Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, αλλά και στους γονείς της, τους Δικαίους Ιωακείμ και Άννα, εκθιάζοντας ιδιαίτερα το γεγονός της υπομονής τους, την οποία, όπως είπε θα πρέπει και εμείς να έχουμε ως πρότυπο μας για το πως να αντιμετωπίζουμε τα διάφορα προβλήματα, που προκύπτουν στην καθημερινή μας βιοτή.
Μετά το τέλος του Εσπερινού ακολούθησε η Ιερά Λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας, γύρω από τον πανηγυρίζοντα ιερό ναό, με τη συμμετοχή όλων των πιστών.
Λουκάς Α. Παναγιώτου
Φωτογραφίες: Χριστόδουλος Χατζηχριστοδούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου