Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

40ήμερο μνημόσυνο Οικονόμου π. Μάμα Παπαμιχαήλ

Συμπληρώθηκαν σαράντα ημέρες από την κοίμηση του, εκ Βιτσάδας Αμμοχώστου, μακαριστού Οικονόμου π. Μάμα Παπαμιχαήλ και ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου Αβίων στον Προσφυγικό Συνοικισμό Αυγόρου, «πλημμύρισε» από πλήθος πιστών, κάθε ηλικίας, οι οποίοι προσήλθαν για να τιμήσουν τη μνήμη του.

Της Θείας Λειτουργίας και του τεσσαρακονθημέρου μνημοσύνου του ταπεινού και αγαπημένου λευίτη προέστη ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας - Αμμοχώστου κ. Βασίλειος. Τον Πανιερώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Κωνσταντίας Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Κκαράς, ο υιός του αειμνήστου Πρωτοπρεσβύτερος Παρασκευάς Παπαμιχαήλ, ο π. Τρύφωνας, ο εφημέριος του Ναού π. Ιωάννης Χαραλάμπους και ο Διάκονος Επιφάνιος Παπαντωνίου.

Στο κήρυγμά του, ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας, αναφέρθηκε στην επερχόμενη μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων, την ιστορική διαδρομή για την καθιέρωση της εορτής και τη σημασία της για τη ζωή των πιστών. Κατακλείοντας τον λόγο του, ο Πανιερώτατος, εγκωμίασε την προσωπικότητα, το ήθος και τη θυσιαστική προσφορά του π. Μάμα προς το ποίμνιό του. 
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου