Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Ο Κρήτης Ειρηναίος στην Μητρόπολη Ταμασού

Θερμό και εγκάρδιο καλοσώρισμα επεφύλαξε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο και την συνοδεία του, οι οποίοι επισκέφθηκαν την Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016, τις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως στο Επισκοπείο.

Ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά την αξιόλογη συλλογή κειμηλίων του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, η οποία δωρήθηκε από την οικογένεια του αειμνήστου Προέδρου στην Μητρόπολη Ταμασού και φιλοξενείται σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κρήτης αφού ξεναγήθηκε στο λειψανοφυλάκιο και το παρεκκλήσιο της Μητροπόλεως δέχθηκε στην συνέχεια τις ευχές των παρισταμένων κληρικών, του Επάρχου Λευκωσίας κ. Μάριου Παναγίδη, του ομότιμου καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ και συντονιστή του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Θεολογίας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Λευκωσίας κ. Ανέστη Κεσελόπουλο, των μελών της θρονικής επιτροπής και υπαλλήλων της Μητροπόλεως Ταμασού.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου