Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Τα Θεοφάνεια στην Πάφο

Με σύμμαχο τον καιρό, στην παρουσία του Προέδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη, του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, των πολιτειακών, εκκλησιαστικών και στρατιωτικών αρχών της περιοχής, καθώς και εκατοντάδων πιστών, τελέστηκε ο καθαγιασμός των υδάτων για τα Θεοφάνεια στην Πάφο.
Ο εορτασμός ξεκίνησε με την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεωργίου και ολοκληρώθηκε με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα, στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου.
Στο τέλος της τελετής, ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, ευχήθηκε «όπως ο Θεός απάλλαξε τον κόσμο από τη καταδυναστεία του διαβόλου, με το βάπτισμα του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη και το απολυτρωτικό του έργο, έτσι να απαλλάξει και την πατρίδα μας από την καταδυναστεία του Τούρκου εισβολέα».
Ο Πανιερώτατος ευχήθηκε, επίσης, «ο Τριαδικός Θεός να δώσει το θείο φωτισμό του, που άπλετα σήμερα παρέχει σε όλους, στην ηγεσία μας και το λαό μας, ώστε να αντιληφθούμε τα τελικά πάγια σχέδια των Τούρκων, αλλά και να προσπαθήσουμε να τα αποτρέψουμε για να μπορέσουμε να απελευθερώσουμε και όχι να επανενώσουμε απλώς  την πατρίδα μας».
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου