Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Λαμπρή υποδοχή ιερών θησαυρισμάτων στην Δευτερά

Με τη δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα η κοινότητα της Δευτεράς υποδέχτηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 27 Ιαουαρίου 2016, τη θαυματουργό Ιερά Εικόνα της Παναγίας και την τιμία Κάρα του αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος, εκ της Ιεράς Μονής Παναχράντου Άνδρου.

Τα ιερά θησαυρίσματα της πίστεως μας μετέφερε στην Κύπρο ο Ηγούμενος της Μονής Παναχράντου, Αρχιμανδρίτης Ευδόκιμος και τα υποδέχθηκε, μπροστά από τα Γραφεία των Κοινοτικών Συμβουλίων Δευτεράς, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας.

Σχηματίσθηκε, ακολούθως μεγάλη λιτανευτική πομπή προς τον ιερό ναό του αγίου Γεωργίου Πάνω Δευτεράς, με πλειάδα κληρικών της περιοχής και πλήθος κόσμου να συνοδεύουν την Εικόνα και τα ιερά λείψανα, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού.

Στον πάνσεπτο και λαμπροστόλιστο ναό του αγίου Γεωργίου εψάλη πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου Ταμασού, ο οποίος στην προσφώνησή του ευχαρίστησε τον Πανοσιολογιώτατο Γέροντα Ευδόκιμο, επισημαίνοντας πως «παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και παρά τις αποστάσεις, χωρίς να φεισθεί κόπων και θυσιών, ξεκίνησε από τη νήσο της Άνδρου, και για πρώτη φορά, ύστερα από δέκα αιώνες, μεταφέρει, εκτός της Άνδρου, την θαυματουργή εικόνα της Παναχράντου Θεοτόκου».

«Και τούτο, ασφαλώς, το έπραξε και για καθαρά φιλόχριστους λόγους προς τον χριστεπώνυμο λαό μας, αλλά και με τη δυνατή ελπίδα, πως ο άγιος Παντελεήμονας και, προπάντων, η Υπεραγία Θεοτόκος θα αποβούν οι πρεσβευτές προς τον Θεό μας, ώστε αυτός ο αιματοβαμμένος και εσταυρωμένος τόπος μας, η Κύπρος μας, η νήσος των αγίων και των μαρτύρων, θα βρει, επιτέλους, τη δικαίωσή της και θα ανατείλει και γι’ αυτή, σύντομα, ο ήλιος της ανάστασής της», υπογράμμισε.

Η Εικόνα της Παναγίας και η Κάρα του αγίου Παντελεήμονα θα παραμείνουν στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Πάνω Δευτεράς μέχρι και την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου