Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Παραμονή των Θεοφανείων στο Παραλίμνι

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι ιερούργησε, την παραμονή των Θεοφανείων, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, όπου χοροστάτησε της Ακολουθίας των Μεγάλων Ωρών και ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Κκαρά, οι εφημέριοι του ναού, Οικονόμος Ανδρέας Χριστοδούλου και π. Πολύβιος Λαμπρινίδη, καθώς και ο Διάκονος Επιφάνιος Παπαντωνίου.

Ακολούθως ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας μετέβει στο εξωκκλήσι του Αγίου Νικολάου στον Πρωταρά, όπου τέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνο Κκαρά, τον Πρωτοπρεσβύτερο Ηρακλείδιο Ξιούρο και τον Διάκονο Επιφάνιο Παπαντωνίου.

Στη συνέχεια σχηματίστηκε πομπή προς το αλιευτικό καταφύγιο Παραλιμνίου, όπου πραγματοποιήθηκε ο καθαγιασμός και η ευλογία των υδάτων με την ρήξη του Σταυρού στην θάλασσα. Αψηφώντας τον κακό καιρό και το κρύο τρεις κολυμβητές βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Πρωταρά για να ανασύρουν τον σταυρό και να λάβουν την ευλογία του.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου