Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Θεοφάνεια για τους σλαβοφώνους στην Μητρόπολη Ταμασού

Με κατάνυξη και ιδιαίτερη λαμπρότητα εόρτασαν την Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016, την μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων, οι σλαβόφωνοι χριστιανοί, οι οποίοι διαμένουν στην Μητροπολιτική περιφέρεια Ταμασού, αλλά και στην ευρύτερη επαρχία Λευκωσίας.

Από νωρίς το πρωί δεκάδες πιστοί κατέκλυσαν τον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Επισκοπειό για να τιμήσουν, σύμφωνα με το δικό τους εορτολογικό ημερολόγιο, την μεγάλη αυτή εορτή της πίστεως μας.

Την πανηγυρική θεία Λειτουργία και την ακολουθία του Αγιασμού τέλεσαν οι ρωσσόφωνοι κληρικοί της Μητροπόλεως Ταμασού, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Σεραφείμ και την συμμετοχή του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ανδρέα και του Πρεσβυτέρου π. Αντώνιου, στην παρουσία του επιχώριου Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα.

Το ιερό αναλόγιο κόσμησε καλλίφωνη χορωδία, την οποία αποτελούσαν σλαβόφωνοι, που διαμένουν στην περιφέρεια Ταμασού.

Μετά την ακολουθία του μεγάλου Αγιασμού ο Πανιερωτάτος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας προσκάλεσε όλους τους χριστιανούς στο μητροπολιτικό οίκημα για ένα εορταστικό πρόγευμα. Εκεί στην παρουσία εκπροσώπου του Ρώσου Πρέσβυ αντηλλάγησαν οι συνήθεις προσφωνήσεις και ευχές και στη συνέχεια ο Πανιερώτατος δώρησε σε όλους τους παρευρισκομένους ένα ρωσικό τόμο με τα μοναστήρια της Κύπρου, προτρέποντας τους να τα επισκεφτούν.
Μαΐστωρ – Ι. Μ. Ταμασού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου