Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Ονομαστήρια Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου

Μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέστηκε την Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016, ο Μέγας Εσπερινός της εορτής του Αγίου Γρηγορίου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, του Θεολόγου, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.
Της Ακολουθίας προέστη ο εορτάζων, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.
Μιλώντας προς το εκκλησίασμα, κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, ο Θεοφιλέστατος, αναφέρθηκε στη ζωή και τους αγώνες του «αετού της Θεολογίας» κατά τον 4ο αιώνα μ.Χ. Ο Άγιος Γρηγόριος ήταν ένας απλός και ευαίσθητος άνθρωπος, ο οποίος, με τον λόγο και τον βίο του απέγινε στύλος γερός της Ορθοδοξίας.
Ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος έκανε πράξη με την άσκηση, τη σπουδή, την πίστη και την αφοσίωση στην Εκκλησία, όλα αυτά που χαρακτηρίζουν τον αληθινό άνθρωπο. Παραμένοντας παράδειγμα και υπόδειγμα των επιγόνων αυτού.
Ανήμερα της εορτής, τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη Λευκωσίας.  Προς το τέλος της Θείας Λειτουργίας, λόγο εκφώνησε ο Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Μουσουρούλης, δίνοντας έμφαση στη διαχρονικότητα και το αναλλοίωτο της χριστιανικής διδασκαλίας.
Ο Θεοφιλέστατος δέχτηκε ευχές στο Γραφείο του, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, την Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016, μετά τον Εσπερινό και τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, αμέσως μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, καθώς και το απόγευμα.
Γραφείο Επισκόπου Μεσαορίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου