Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Ονομαστήρια Μητροπολίτη Κιτίου

Μεγαλόπρεπα και με ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα τίμησε, η κατά Κίτιον Εκκλησία, την εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου, από τα Κόμανα του Πόντου, όπου είχε ταφή, στην Κωνσταντινούπολη. Κατά την ημέρα αυτή άγει τα ονομαστήριά του ο σεπτός Ποιμενάρχης της τοπικής Εκκλησίας, Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος.

Την Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016, τελέσθηκε, στον Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος στην Λάρνακα, πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεωργίου.

Στην πανηγυρική ευχαριστιακή σύναξη μετείχαν, επίσης, οι Πανιερώτατοι Μητροπολίτες Κυρηνείας Χρυσόστομος, Λεμεσού Αθανάσιος, Κωνσταντίας κ. Βασίλειος, Τριμυθούντος Βαρνάβας, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων Τιμόθεος και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Αρσινόης Νεκτάριος και Αμαθούντος Νικόλαος.            

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε κ. Σεραφείμ, ο οποίος ομίλησε επικαίρως, εξήρε την μορφή και το έργο του μεγάλου αυτού Πατέρα και Διδασκάλου της Ορθοδόξου Εκκλησίας και ευχήθηκε, εκ μέρους της χορείας των Αρχιερέων, στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Κιτίου.  

Μετα το πέρας της θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος, δέχθηκε τις εόρτιες ευχές των Αρχιερέων, των επισήμων και του λαού στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Μητροπόλεως Κιτίου.

Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου