Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Ονομαστήρια Μητροπολίτη Βόστρων Τιμοθέου

Με ιεροπρέπεια και ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του αγίου ενδόξου αποστόλου Τιμοθέου στην εν Κύπρω Εξαρχία του Παναγίου Τάφου.

Το εσπέρας της Πέμπτης, 21 Ιανουαρίου 2016, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου και Αγίου Φιλουμένου της Εξαρχίας, ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής με Αρτοκλασία, χοροστατούντος του άγοντος τα ονομαστήριά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βόστρων κ. Τιμοθέου, πλαισιούμενου από τον Αρχιμανδρίτη Λάζαρο Γεωργίου, τον Πρωτοπρεσβύτερο Πέτρο Παπαϊωάννου και τους πατέρες της Εξαρχίας Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Αρέστη και Πρεσβυτέρου Νικόλαου Νικολάου.

Την κυριώνυμο ημέρα, Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016, τελέσθηκε, στην παρουσία μεγάλου αριθμού πιστών, η ακολουθία του Όρθρου της εορτής και η θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του εορτάζοντος Μητροπολίτου Βόστρων κ. Τιμοθέου, συμπαραστατούμενου από πλήθος κληρικών.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος, ομίλησε επικαίρως, εξαίροντας τον βίο, τον ένθεο ζήλο και την πιστότητα της διακονίας του Αποστόλου Τιμοθέου και ευχαρίστησε όλους τους κληρικούς και τον πιστό λαό, που προσήλθαν στην Εξαρχία για να τιμήσουν τον του θείου Παύλου συνέκδημο και μαθητή, Απόστολο Τιμόθεο και να προσευχηθούν στον Θεό ώστε να στηρίζει τον ίδιο, που άγει τα ονομαστήριά του.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας ο Βόστρων Τιμόθεος δέχθηκε, στο αρχονταρίκι της Εξαρχίας, τις εόρτιες ευχές του κλήρου και του λαού.
Λουκάς Α. Παναγιώτου
Φωτογραφίες: Πέτρος Σολωμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου