Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Ονομαστήρια Μητροπολίτη Κωνσταντίας

Με την δέουσα ιεροπρέπεια εορτάστηκε, στην Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, η ιερά μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου, του μεγάλου πατρός και διδασκάλου της Εκκλησίας μας, που με τη θεία διδασκαλία του στόλισε με αρετές τα ήθη και τη ζωή των ανθρώπων, κατά πως λέει και το απολυτίκιο του.


Κατά την εύσημο τούτη ημέρα άγει τα σεπτά ονομαστήριά του ο Ποιμενάρχης της Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος. 


Με την εόρτια αυτή ευκαιρία τελέστηκε, το πρωί, πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, προεξάρχοντος του άγοντος τα ονομαστήριά του Μητροπολίτου Κωνσταντίας κ. Βασιλείου, και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κυρηνείας Χρυσοστόμου και Λεμεσαού Αθανασίου, και πλήθος ιερέων και διακόνων της μητροπολιτικής περιφέρειας Κωνσταντίας.


Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και της Δοξολογίας για τη νέα χρονιά, σχηματίστηκε πομπή προς το Μέγα Συνοδικό της Μητροπόλεως, όπου ο Πανιερώτατος ευλογήθηκε την βασιλόπιτα και δέχθηκε τις ευχές του Ιερού Κλήρου, των επισήμων, των αρχών της περιοχής και του χριστεπωνύμου πληρώματος της τοπικής Εκκλησίας.


Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου