Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

«Ιστορία της Εκκλησίας της Λεμεσού»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 26 Ιανουαρίου 2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μητροπόλεως, η παρουσίαση της επανέκδοσης του βιβλίου «Ιστορία της Εκκλησίας της Λεμεσού».
Το 2002 η Μητρόπολη Λεμεσού εξέδωσε για πρώτη φορά  το βιβλίο του πατρός Σωφρονίου Μιχαηλίδη με τίτλο «Ιστορία της Εκκλησίας της Λεμεσού» και τώρα μόλις λίγες μέρες πριν από την εορτή των αγίων μεγάλων Ιεραρχών και Οικουμενικών διδασκάλων και φωστήρων της οικουμένης παρουσιάστηκε με τη βοήθεια του Θεού και τις ευλογίες του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. ΑΘανασίου, η δεύτερη έκδοση του βιβλίου.
Η παρουσίαση ξεκίνησε με εκκλησιαστικούς ύμνους από την εκκλησιαστική χορωδία της Μητροπόλεως «Ρωμανός ο Μελωδός» υπό τη διεύθυνση του Πρωτοπρ. Νικόλαου Λυμπουρίδη.
Την παρουσίαση του βιβλίου ανέλαβε ο Επιστημονικός Διευθυντής του Παττιχείου Δημοτικού Μουσείου-Ιστορικού Αρχείου και Κέντρου Μελετών Λεμεσού κύριος Μίμης Σοφοκλέους, ο οποίος εξήρε την αξία και την χρησιμότητα του βιβλίου.
Στη συνέχεια ο συγγραφέας του βιβλίου, Ιερομ. Σωφρόνιος Μιχαηλίδης, απηύθηνε το δικό του χαιρετισμό επισημαίνοτας τις αλλαγές, που έγιναν στη δεύτερη έκδοση.
Την εκδήλωση έκλεισε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος απευθύνοντας τον πατρικό του λόγο και τις ευχαριστίες του σε όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της έκδοσης.
Στο τέλος δόθηκε δωρεάν σε όλους τους παρευρισκομένους το βιβλίο «Ιστορία της Εκκλησίας της Λεμεσού».
Ι. Μ. Λεμεσού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου