Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

«Αξίες του πολιτισμού και σύγχρονη προοπτική»

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016, στον παλαιό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, η 4η κατά σειρά διάλεξη του πέμπτου κύκλου του  Σαλαμίνιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου Αμμοχώστου.
Το θέμα της διάλεξης, η οποία είχε μορφή στρογγυλής τραπέζης είχε ως τίτλο Παιδεία: «Αξίες του πολιτισμού και σύγχρονη προοπτική».
Κατά την εκδήλωση παρουσίασε σύντομη εισήγηση ο Δρ Κώστας Καδής, Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού («Οι πολιτικές του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος. Από το στάδιο του σχεδιασμού στο στάδιο της εφαρμογής»), ο Αναπληρωτής Καθηγητής Σπυρίδων Τζούνακας από το Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κύπρου («Δέσμευση στην ποιότητα: Η παιδεία ως μηχανισμός ανάπτυξης των νέων») και ο Καθηγητής Σταύρος Σ. Φωτίου από το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου («Από τη σχολική εκπαίδευση στην παιδαγωγούσα κοινωνία»). 
Τον γενικό συντονισμό της διάλεξης είχε ο Δρ Θεολογίας και Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης κ. Γεώργιος Κάκκουρας, την γενική οργάνωση ο Πρωτοπρεσβύτερος Χριστόδουλος Χριστοδούλου και παρέστησαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, θρονικοί επίτροποι, Επιθεωρητές Μέσης Εκπαίδευσης, πολλοί εκπαιδευτικοί και οι συμμετάσχοντες στον πέμπτο κύκλο διαλέξεων.
Με το πέρας των τοποθετήσεων οι ακροατές είχαν τη δυνατότητα να υποβάλουν ερωτήσεις προς τους ομιλητές και να θέσουν θέματα προς συζήτηση.
Ι. Μ. Κωνσταντίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου