Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Θερμή υποδοχή Αρχιεπισκόπου Αμερικής στην Κύπρο

Εγκάρδια και θερμή υποδοχή επεφύλαξε, η σεπτή των πατέρων χορεία της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου, στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, ο οποίος ανήλθε, το πρωί, στην βραχώδη κορυφή για να προσκυνήσει στην παλαίφατη Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού.

Ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του προσκύνησαν το ιερό θησαύρισμα της Μονής, τον περίτεχνο ασημένιο Σταυρό εντός του οποίου διαφυλάσσεται τμήμα από τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου και το οποίο έφερε εδώ η αγία Ελένη, η μητέρα του αυτοκράτορα Μεγάλου Κωνσταντίνου και κτήτορας της Μονής, κατά την επιστροφή της από τα Ιεροσόλυμα.

Ο Αμερικής Δημήτριος είχε τη ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με τον πολιό και σεβάσμιο Καθηγούμενο της Μονής Γέροντα Αθανάσιο.

Στην συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής και η συνοδεία του μετέβησαν στην ιστορική Μονή του Αγίου Ηρακλειδίου, παρά την κοινότητα Πολιτικό της επαρχίας Λευκωσίας, όπου προσκύνησε την Τιμία Κάρα του Αγίου Ηρακλειδίου, ο οποίος υπήρξε μαθητής και συνοδός των αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα και στην συνέχεια τον χειροτήνησαν πρώτο Επίσκοπο της Ταμασού.

Ο Σεβασμιώτατος κατά την ολιγόωρο παραμονή του στην Μονή απηύθυνε πατρικές ευχές και ευλογίες προς τα μέλη της Αδελφότητας και δέχθηκε την αβραμιαία φιλοξενία της Καθηγουμένης, Προδρόμης μοναχής και της συνοδείας της.

Το μεσημέρι ο Αμερικής Δημήτριος επισκέφθηκε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, όπου τον υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ο Μακαριώτατος εξήρε τον ρόλο, τον οποίο διαδραματίζει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στην Ομογένεια και επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε ο Σεβασμιώτατος στην πραγματοποιηθείσα Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης, τον περασμένο Ιούνιο.

Ο Κύπρου Χρυσόστομος ενημέρωσε τον Αμερικής Δημήτριο και για τις εξελίξεις επί του εθνικού θέματος της Κύπρου.
Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, από τη δική του πλευρά, εξέφρασε τη χαρά η οποία τον διακατέχει που ξαναέρχεται στο μαρτυρικό νησί της Κύπρου και ευχαρίστησε τον Πανάγαθο Θεό, που τον αξίωσε να ξαναβρεθεί και πάλι στην Κύπρο.
Τέλος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Φιλανθρωπική Συναυλία, η οποία θα διεξαχθεί για τα παιδιά της Κύπρου την Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016, στο αρχαίο θέατρο του Κουρίου και τελεί υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας Αντρης Αναστασιάδη σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπική Χορωδία Νέων της Αμερικής.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου παρέθεσε, ακoλούθως, γεύμα στον Σεβασμιώτατο και την συνοδεία του και αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.
Λουκάς Α. Παναγιώτου
Φωτογραφίες: GOA/Dimitrios Panagos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου