Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Κηδεύτηκε ο Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Σιδεράς

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, 12 Ιουλίου 2016, ο μακαριστός Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Σιδεράς, ένας ευπαίδευτος, λαμπρός, δραστήριος και ευλογημένος λευΐτης της Εκκλησίας, ένας πύρινος λειτουργός του Υψίστου, ο οποίος κόσμησε με την παρουσία και την εν γένει πνευματική δράση του, την τοπική Εκκλησία της Λεμεσού.


Της Εξοδίου Ακολουθίας προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, μετά του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου, συμπαραστατουμένων από την πολυάριθμη χορεία του ιερού κλήρου, τόσο της μητροπολιτικής περιφέρειας Λεμεσού, όσο και κληρικών απ’ όλη την Κύπρο.


Ως ένδειξη τιμής και σεβασμού προς τον αείμνηστο πνευματικό τους πατέρα συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, οι οποίοι κατέκλυσαν κυριολεκτικά τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής, προκειμένου να συμπροσευχηθούν για την ανάπαυση της ψυχής του, να του απευθύνουν το ύστατο χαίρε και να τον προπέμψουν στην τελευταία του κατοικία.


Μετά το πέρας της Εξοδίου Ακολουθίας, το σεπτό σκήνωμα του μακαριστού Αρχιμανδρίτη, μεταφέρθηκε, με την πάνδημη συμμετοχή των πιστών χριστιανών και πολλών πατέρων, στο κοιμητήριο της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού για να παραδοθεί «εις γην, εξ ης ελήφθη».

Λουκάς Α. Παναγιώτου
Φωτογραφίες: Ανδρέας Χριστοφόρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου