Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου στην Δαμασκό

Στην Συρία βρίσκεται, από χθες το βράδυ, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, μετά από πρόσκληση του Σύρου Προέδρου Μπασάρ άλ Άσαντ, πραγματοποιώντας μια σειρά από συναντήσεις με θρησκευτικούς, πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες της χώρας.

Ο Μακαριώτατος μετέβη αρχικά αεροπορικώς στη Βηρυτό και από εκεί ταξίδεψε οδικώς για τη Δαμασκό, όπου έτυχε θερμής υποδοχής στο Πατριαρχείο Αντιόχειας από τον Πατριάρχη Ιωάννη και στην συνέχεια χοροστάτησε Δοξολογίας.

Στον χαιρετισμό του ο Πατριάρχης Αντιοχείας καλωσόρισε τον Μακαριώτατο και εξέφρασε την εκτίμησή του για την επίσκεψη και τη σημασία της,ούτως ώστε να διαφανεί η πραγματική εικόνα και το τι συμβαίνει στη Συρία.

Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι η Εκκλησία της Αντιοχείας προσεύχεται πάντοτε για την Εκκλησία της Κύπρου προκειμένου να επιτευχθεί μια δίκαιη λύση στο κυπριακό πρόβλημα και η οποία θα εγγυάται την ενότητα του νησιού.

«Η Συρία είναι μια οικογένεια, ανεξάρτητα από την πολλαπλότητα των θρησκειών και των δογμάτων της», υπογράμμισε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αντιοχείας και επεσήμανε ότι αυτό που συμβαίνει στη Συρία είναι το αποτέλεσμα της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού.

Από την πλευρά του, ο Κύπρου Χρυσόστομος, εξέφρασε τη χαρά του, που βρίσκεται στη Δαμασκό, ευελπιστεί να αποκατασταθεί η ειρήνη, το συντομότερο δυνατό, στη Συρία και να δει και πάλι τα πρόσωπα των πιστών να είναι χαρούμενα και γεμάτα ευτυχία, μετά την υπέρβαση του πολέμου.

Η επίσκεψη του Μακαριωτάτου θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Ιουλίου και την Κυριακή, 24 Ιουλίου, θα συλλειτουργήσουν με τον Πατριάρχη Αντιοχείας στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στην περιοχή Al-Kassa της Δαμασκού.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου