Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Ο Μητροπολίτης Κυρηνείας στα Κύθηρα

Στα πλαίσια της ενίσχυσης των αδελφικών δεσμών μεταξύ των Δήμων Καραβά και Κυθήρων, πραγματοποιήθηκε από τις 7 μέχρι και τις 12 Ιουλίου, επίσκεψη, στο νησί των Κυθήρων, πολυπληθούς αντιπροσωπείας του προσφυγικού Δήμου της Κύπρου με τη συμμετοχή του Δημάρχου Καραβά και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κυρηνείας κ. Χρυσοστόμου, του αναπληρωτή Επάρχου Κερύνειας κ. Ανδρέα Λουκά, μελών του Δ.Σ. του προσφυγικού σωματείου «Ο Καραβάς», της ΑΕΚ Καραβά Λάμπουσα και μιας αντιπροσωπευτικής ομάδας Καραβιωτών και φίλων του Καραβά.


Την Κυριακή, 10 Ιουλίου, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους της κοινότητας Καραβά Κυθήρων, με τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ και του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κυρηνείας κ. Χρυσοστόμου. Αμέσως μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας, τελέστηκαν τα μνημόσυνα των πεσόντων κατά την Εισβολή του 1974.


Ακολούθως, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Μνημείου Ηρώων της Τοπικής Κοινότητας Καραβά, για την ανακαίνιση του οποίου συμμετείχε με χορηγία και ο Δήμος Καραβά. Η όλη τελετή ξεκίνησε με επιμνημόσυνη Δέηση, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τις τοπικές και στρατιωτικές Αρχές και ολοκληρώθηκε με εκδηλώσεις, που καλύφθηκαν μουσικά από τη Φιλαρμονική Ποταμού Κυθήρων.

Ο Πανιερώτατος, στον λόγο του, υπογράμμισε τη σημασία της αδελφοποίησης των δύο Δήμων, καθώς και τους πολυετείς αδελφικούς δεσμούς που τους συνδέουν, αφού μαρτυρείται ότι την περιοχή του Καραβά των Κυθήρων κατοίκησαν πρόσφυγες από τον Καραβά της Κύπρου, μετά την Επανάσταση του 1821.


Τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Κυθήρων μαζί με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, υποδέχθηκαν στο Δημαρχείο, την αποστολή του Δήμου Καραβά, όπου ανταλλάγησαν απόψεις επί διαφόρων θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος και προβλήθηκε, μέσα από αναφορές, η αδελφική σύνδεση μεταξύ των δυο περιοχών.

Η αποστολή Δήμου Καραβά είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί σε διάφορα ιστορικά μνημεία και να προσκυνήσει στη Μονή της Μυρτιδιώτισσας και στα υπόλοιπα Ιερά Προσκυνήματα του νησιού.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου