Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Μνημόσυνο πεσόντων Μύρτου

Εν μέσω πυκνότατου εκκλησιάσματος ιερούργησε την Κυριακή, 24 Ιουλίου 2016, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στην Μακεδονίτισσα, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τους εφημερίους της ενορίας.

Λίγο πριν το τέλος της θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος, τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ των ηρωικώς αγωνισαμένων και ενδόξως πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή του 1974, ως και υπέρ πάντων των επ’ ελπίδι επιστροφής εις τας πατρογονικάς ημών εστίας εν προσφυγιά κεκοιμημένων εκτοπισμένων της κοινότητος Μύρτου.

Στον σύντομο λόγο του, ο Κυρηνείας Χρυσόστομος επεσήμανε ότι η σκέψη και η καρδιά όλων είναι στραμμένη στην κατεχόμενη γη της Μύρτου, αλλά και ολόκληρης της επαρχίας Κερύνειας.

«Μέσα από την προσευχή μας ελπίζουμε και προσδοκούμε ότι ο Θεός του δικαίου, της ειρήνης, της αγάπης, της αναστάσεως, ο οποίος μέχρι εδώ μας έχει φέρει, θα φανεί ίλεος μαζί μας και θα μας συγχωρέσει για τις αμαρτίες μας. Να μετανοήσουμε πρέπει, να κλίνουμε το γόνυ της καρδιάς μας ευλαβικά γονυπετούντες και θερμοπαρακαλούντες τον Κύριο να μας επιτρέψει να επιστρέψουμε στην κατεχόμενη γη μας, μέσα σε καθεστώς αξιοπρέπειας, ειρήνης και δικαιοσύνης, όπως συμβαίνει σε όλα τα πολιτισμένα κράτη του πλανήτη», τόνισε.

Αμέσως μετά το πέρας της ευχαριστιακής σύναξης, το Κοινοτικό Συμβούλιο Μύρτου και ο Σύνδεσμος Μυρτιωτών, οργάνωσαν εκδήλωση στο μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων της Κοινότητος Μύρτου, που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Παντελεήμονος, η οποία περιελάμβανε άφιξη φλόγας από τον Τύμβο Μακεδονιτίσσης, τήρηση μονολέπτου σιγής και κατάθεση στεφάνων. Η όλη εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου