Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Παράκληση για Απελευθέρωση και μνημόσυνο για τους πεσόντες της Εισβολής

Παράκληση για την απελευθέρωση της νήσου από τον Τούρκο εισβολέα, την επιστροφή των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες και τη διακρίβωση της ζωής των αγνοουμένων έγινε την Τετάρτη, ανήμερα της αποφράδας ημέρας της τουρκικής εισβολής, στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στη Λευκωσία, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.
Της παράκλησης, αλλά και του επίσημου μνημοσύνου, για όσους έπεσαν κατά την τουρκική εισβολή, προέστη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β΄.
Παρέστησαν, επίσης, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρετανίας κ. Γρηγόριος, ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, ο Υπουργός Αμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης, ο Πρέσβης της Ελλάδας Ηλίας Φωτόπουλος, ο Β` Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Γιώργος Βαρεμένος, αρχηγοί και εκπρόσωποι κομμάτων, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, γονείς και συγγενείς πεσόντων και αγνοουμένων, άλλοι επίσημοι και πλήθος κόσμου.
Πάνδημα μνημόσυνα, για όσους έπεσαν κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής, τελέστηκαν επίσης και σε όλους τους άλλους ιερούς ναούς του ελεύθερου τμήματος της Κύπρου, την προηγούμενη Κυριακή.
Τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων και τέλος ψάληκε ο Εθνικός Ύμνος.
ΚΥΠΕ
Φωτογραφίες: Σταύρος Ιωαννίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου