Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Οι Μαραθοβουνιώτες εόρτασαν τον Προφήτη Ηλία

Την Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον ιερό ναό Αγίου Χαραλάμπους Γερίου, τον οποίο οργάνωσαν η Εκκλησιαστική Επιτροπή, το Κοινοτικό Συμβούλιο, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Ομίλου «Προφήτης Ηλίας» και το Προσφυγικό Σωματείο «Ελεύθερος Μαραθόβουνος».
Της Εσπερινής Ακολουθίας προέστη ο εκ του Μαραθοβούνου καταγόμενος Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγόριος, συμπαραστατούμενος από ικανό αριθμό κληρικών, στην παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου και πλήθους εκτοπισμένων Μαραθοβουνιωτών, οι οποίοι εόρτασαν τον Πολιούχο Άγιό τους, για ακόμη μια φορά, στην προσφυγιά μακράν της πατρικής γης.
Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στο βίο του Προφήτου Ηλιού και ευχήθηκε σύντομα να εορτάσουμε τον Πολιούχο Προφήτη Ηλία, εν ελευθερία, στον Μαραθόβουνο και σε όλη την τουρκοκρατούμενη πατρίδα μας. 
Ακολούθησε σύναξη στο προσωρινό οίκημα του Μαραθόβουνου στο Γέρι, κατά τη διάρκεια της οποίας τιμήθηκε ο Αρχιεπισκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας με αναμνηστική πλάκα, που εικονίζει τη γενέτειρά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου