Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Τον Άγιο Θύρσο τίμησαν οι Γιαλουσίτες

Με την προσήκουσα ευλάβεια, οι εκτοπισμένοι κάτοικοι της κοινότητας Αιγιαλούσης, με επικεφαλής τον κοινοτάρχη τους, Παναγιώτη Χατζηπαντελή, προσέτρεξαν και φέτος στη κατεχόμενη γη τους για να τιμήσουν, μαζί με τους εγκλωβισμένους της Καρπασίας, τον Άγιο Θύρσο ή Άγιο Θέρισσο, κατά το κοινώς λεγόμενο.

Οι λατρευτικές εκδήλώσεις, προς τιμή του Αγίου, άρχισαν από την παραμονή της εορτής, όπου τελέστηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στο φερώνυμο παρεκκλήσι, το οποίο βρίσκεται στον περίβολο του ιερού ναού του Αποστόλου Ανδρέα στο Πλατύ Αγλαντζιάς, ενώ το Σάββατο, 23 Ιουλίου, η Ευχαριστιακή Σύναξη πραγματοποιήθηκε στον ιστορικό και κατεχόμενο, από το 1974, ιερό ναό του αγίου Θέρισσου, στην Γιαλούσα.

Των Λατρευτικών Συνάξεων, τόσο την παραμονή, όσο και την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο.

Μετά το τέλος της θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση της Εικόνας του εορτάζοντος Αγίου, γύρω από τον ναό και η διεύλευση, κατά το έθος, των πιστών κάτω από την Εικόνα.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου