Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Εσπερινός Προφήτη Ηλία στην Ανθούπολη

«Ψαλμικώς και με εναρμόνια μέλη» τίμησαν, η Εκλησιαστική Επιτροπή, το σωματείο ΘΟΙ και το Κοινοτικό Συμβούλιο Φιλιάς Μόρφου, την πανέορτο μνήμη του «επιγείου αγγέλου και ουράνιου ανθρώπου», του «πυρίπνου και ζηλωτή», Προφήτη Hλία του Θεσβίτη.

Ο Πανηγυρική Εσπερινή Ακολουθία της εορτής τελέστηκε, με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα, στον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, του προσφυγικού συνοικισμού Ανθουπόλεως, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου π. Ιάκωβου Καλογήρου, με την συμμετοχή των εφημερίων της ενορίας και κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην εκκλησία της Μεταμορφώσεως, τέθηκαν προς προσκύνηση και οι εικόνες του Αγίου Γεωργίου και της Παναγίας, οι οποίες διεσώθηκαν από την κατεχόμενη Φιλιά και φιλοξενούνται στον ιερό ναό του Αγίου Ιλαρίωνα στην Περιστερώνα.

Στο τέλος της Εσπερινής Συνάξεως πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων γύρω από τον ναό, αναπέμφθηκε δέηση και τελέσθηκαν τα μνημόσυνα των πεσόντων Φιλιωτών και όλων όσων απεβίωσαν στην προσφυγιά με τον πόθο της επιστροφής στις πατρογονικές τους εστίες.

Λουκάς Α. Παναγιώτου
Φωτογραφίες: Πέτρος Σολωμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου